izberi dieta

ИЗБЕРИ НАЙ-ПОДХОДЯЩАТА ДИЕТА

Индивидуално действие

Няма универсална диета, която да действа еднакво на всички хора. Това, че някой е свалил 20 кг. с една диета не означава, че и вие ще свалите. Освен това постигането на добра форма е резултат от комплексни усилия в няколко насоки - хранене, движение, масажи или други процедури и специална козметика за тялото. Каквато и диета да изберете - избягвайте крайностите!

Различните видове диети

Строгите диети са базирани на един вид храна или ниско съдържание на калории. Такива са диетите на Аткинс, на Дюкан, монодиетите и т.н. Често при тези диети се изключват или драстично се намаляват въглехидрати и/или мазнини. При балансираните диети се приемат необходимите въглехидрати, протеини и мазнини по определен начин, който да доведе до постепенно намаляване на теглото. Такива са разделното хранене, Зоната, 90 дневната диета и др.

Вегетарианство

Вегетарианството е начин на хранене, който отрича приемането на животински продукти. Някои вегетарианци не ядат само месо, други, освен месо, не консумират и риба или млечни продукти. Веганите изключват от храната си месото, рибата, яйцата и млечните продукти. Те се отказват не само от храната, но и от всички продукти с животински произход.

Вода и отслабване

Едно от най-значимите свойства на водата за отслабване е повишаване на метаболизма на мазнините. За здравословно отслабване и намаляване на целулита е необходим повишен прием на вода, подходяща диета, масажи и двигателен режим. Диетолозите ни съветват да изпиваме чаша топла вода сутрин.

Луната ни помага

Съобразете се с лунните фази за вашата диета. Пълнолунието е най-доброто време за започване на диета. Тогава най-лесно се свалят килограми. През периода на намаляваща луна, трябва да се пият много течности. Новолунието е време за пречистване, а през нарастващата луна най-лесно се натрупват килограми.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА