celulit

ДА РАЗБИЕМ ЦЕЛУЛИТА

Неравна ли е битката с целулита?

За да разбием целулита трябва да предприемем упорита и комплексна борба с него. Използвайте храни и добавки, които повишават циркулацията. Поддържайте хидратацията на организма си през целия ден. Бъдете физически активни. Включете упражнения в дневната си програма. Отделете време за масажи и други антицелулитни процедури. Бъдете упорити, атакувайте по всички фронтове и ще спечелите битката!

6 стъпки в борбата с целулита

1. Хранене

Променете хранителния си режим! Започвайте деня с богата антиоксидантна закуска. Яжте повече плодове и зеленчуци, картофи, ориз. Намалете солта.

2. Добавки

Използвайте добавки като помощници в борбата срещу целулита.

3. Вода

Пийте вода! Поддържайте хидратацията на организма си. Пийте повече вода и зелен чай през целия ден. Намалете дехидратиращите напитки - кафе и газирано.

4. Детоксикация

Детоксицирайте организма си! Това е важна стъпка в справянето с мастните натрупвания.

5. Движение

Движението е важна част от здравословния начин на живот. За да победите целулита не са достатъчни само хранителен режим, повишен прием на вода, антицелулитни добавки и детокс на организма. Необходимо е да повишите физическата си активност. Ходете пеша, не ползвайте асансьор, разхождайте се сред природата. Правете упражнения.

6. Масажи

Антицелулитният масаж (самомасаж) стимулира организма да изчисти целулита. Необходимо е да се направи курс от 10-12 процедури с 1-2 дни почика между тях.

Кафе срещу целулит

Някои съставки ни помагат в борбата с целулита, когато ги прилагаме директно върху проблемните зони. 

Една от най-използваните активни съставки в скъпите антицелулитни продукти е кофеина.

coffee-206142_1280-compressor

Можем да се възползваме от ценните му свойства в борбата срещу целулита като вместо продукт с кофеин използваме обикновено кафе, купено от магазина или дори утайката от него.

Всяка сутрин, когато вземате душ втривайте в продължение на няколко минути мляното кафе или утайката от него върху проблемните зони и после изплакнете добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА