dsc-1343-154-256-compressor

РЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ

Методът Гейбриъл

Джон Гейбриъл е бил 183 кг и в продължение на години се борил с килограмите. Той провел собствено проучване, в резултат на което достигнал до революционна теория за съществуващи в нашите тела биологични програми за защита на организма ни, които карат тялото да иска да бъде дебело или слабо. Методът Гейбриъл е проста, здравословна и ефективна система за отслабване, която се базира на връзката дух-тяло.

В праисторическия свят

Тялото е програмирано да ни защитава от заплахите на праисторическия свят, където те се свеждат до три неща:

- да умрем от глад,

- да измръзнем до смърт или

- да ни разкъса див звяр.

Днес всичко това е загубило значение, но телата ни "не го знаят" и действат по същата генетична програма.

Токсини

От съществено значение е и факта, че консервираната храна съдържа токсини, а тялото ни защитава от тях като ги заобикаля с мастни клетки. Мазнините абсорбират и радиацията и така тялото защитава важните органи от лъчения.

Някои лекарства и хранителни добавки, като изкуствени подсладители и овкусители също могат да активират програмите FAT. Телата ни просто не знаят как да ги усвояват.

По време на диета - програма FAT

Когато правим диети т.е. гладуваме, тялото "си мисли", че храната е ограничена и са настъпили „гладни години”. Това води до съпротива. Тялото ни се започва да се бори за всеки грам и иска да е все по-дебело, като включва т.н. програма FAT (от famine and temperature, т.е. глад и студ) при която организмът драстично забавя метаболизма, започва да ни се спи, ядат ни се сладки и мазни храни. При гладуване с включена програма FAT може да започнат да се разграждат мускулите, но не и мазнините. Ако отслабнем, кожата ни може да увисне, поради прекомерно наличие на кортизол, който отговаря за тургура на кожата.

Емоции и убеждения

Психическите и емоционални заплахи също могат да объркат тялото да си мисли, че излишните килограми са му необходими, напр. психически глад, страх от оскъдица или загуба, вредни убеждения. При психически глад – глад за любов, радост, интимност, сигналите, изпратени до мозъка са същите, както при физическото гладуване. Сходни са и сигналите, които постъпват при страх от оскъдица, от недостиг на пари или загуба на нещо ценно за нас. Вредните убеждения са програмите в подсъзнанието, които ни казват напр., че ни е „писано” да сме дебели, или „такива сме родени” или заслужаваме да сме дебели и т.н.

Неподходяща храна

Фактор, който води до наднормено тегло е, приемането на предимно преработена, консервирана и топлинно обработена храна. Можем да изяждаме по 4000 калории на ден, но тялото гладува за истински хранителни вещества. Организмът ни се нуждае главно от жива храна - плодове и зеленчуци. Необходими са ни също протеини, Омега 3 мастни киселини, ензими и пробиотици. Достатъчният прием на тези вещества ще накара организмът да изключи програмата FAT.

Законът на Джеси

Джеси е бил закръглен котарак, който обичал да се излежава на поляната пред къщата на съседите. В къщата живеело куче. Един ден стопаните му го пуснали навън и кучето нахапало котарака. От този ден с Джеси се случило нещо. В следващите няколко седмици той се стопил и станал тънък и жилав, въпреки, че продължавал да се храни по стария начин. Какво всъщност се е случило? Тялото му поискало да е слабо, за да оцелее. Появил се стрес, който наложил адаптирането към него.

РЕШЕНИЕТО В СИСТЕМАТА ЗА ОТСЛАБВАНЕ - Методът Гейбриъл

Промяна на ритъма при спринт

Според Гейбриъл, при заплаха от хищници, тялото моментално изключва програмата FAT защото трябва да бъде слабо и жилаво, за да се спаси. Човек може изкуствено да подлъже подсъзнанието си, ако например когато тича или кара колело, постоянният ритъм бъде нарушаван от 10-12 сек. спринт, което кара животинския мозък "да си мисли", че сме заплашени от хищници и тялото започва да иска да е слабо и жилаво за да ни спаси.

Визуализация

Джон Гейбриъл предлага методика за визуализация на нашето идеално тяло. Най-подходящо е визуализацията да се прави преди заспиване и/или веднага след събуждане, тъй като тогава мозъкът работи в състояние алфа честоти и има достъп до подсъзнанието, което отговаря за несъзнателните процеси в тялото. Нарича го SMART Mode и е липсващата брънка при отслабването, която има силата да преобрази тялото ни и да го накара да иска да е слабо. По този начин подсъзнателният ум се препрограмира и изключва програмите FAT, тогава вече не изпитваме глад за сладко и мазно, ядем повече здравословни храни и новопридобитата енергия използваме за физически упражнения.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА