masaj

ОТСЛАБВАНЕ С МАСАЖ

Резултатите от съвременния начин на живот и обездвижването са натрупаните излишни килограми, лимфен застой и целулит. Масажи и специални процедури могат да ни помогнат както за отслабване, така и за редуциране на целулита. Чрез тях се стимулира функционирането на тъканите, подпомага се изхвърлянето на токсините, отстраняват се излишните течности и се намалява портокаловия вид на кожата. Чрез масажа се въздейства силно върxу лимфата и се регулира правилния лимфопоток.

Ползи от масажа

Масажът освобождава тялото от напрежението и предотвратява появата на заболявания, породени от стреса. Той подпомага освобождаването на токсините. Възстановява нормалната циркулация на кръвта и лимфата. Чрез увеличаването на циркулацията на кръвта до клетките достигат важни хранителни вещества, което подобрява вида на кожата. Една от най-важните ползи е стимулирането на правилното функциониране на лимфната система, което засилва имунитета.

Антицелулитен масаж

Антицелулитния масаж служи за премахване на подкожния слой мазнини, натрупани под формата на портокалови целулитни образувания. Извършва се с помощта на специални техники и етерични или специални антицелулитни масла. Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж.

Вендузен масаж

Вакуумът предизвиква прилив на кръв и лимфа от дълбоко разположените тъкани към кожата. Усилва се обмяната на веществата и така нареченото "кожно дишане". Кожата става еластична, а съпротивителните ни сили се повишават. Вендузи могат да се ползват и при антицелулитни масажи.

Кафе срещу целулит

Някои съставки ни помагат в борбата с целулита, когато ги прилагаме директно върху проблемните зони.

Една от най-използваните активни съставки в скъпите антицелулитни продукти е кофеина.

coffee-206142_1280-compressor

Можем да се възползваме от ценните му свойства в борбата срещу целулита като вместо продукт с кофеин използваме обикновено кафе, купено от магазина или дори утайката от него.

Всяка сутрин, когато вземате душ втривайте в продължение на няколко минути мляното кафе или утайката от него върху проблемните зони и после изплакнете добре.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА