Depositphotos_12863485_original-compressor

ОТСЛАБВАЙТЕ ДОКАТО СПИТЕ

За да се нормализира метаболизмът ви спете пълноценно и достатъчно. Това ще доведе до правилно функциониране на всички органи в тялото ви. Спокойният и пълноценен сън ще допринесе за постигане на хормонален баланс.

Хормоните са от съществено значение за функционирането на целия организъм. Когато хормоните на щитовидната жлеза, инсулина, кортизола (хормона на стреса), лептина и хормона на растежа се отделят в нормални граници, тялото ви ще и в по-добра форма.

Системно недоспиване

Системното недоспиване може да провали всеки план за следване на диета за отслабване. Не само, че няма да се сдобиете с перфектната фигура, но и рискувате да нарушите здравословно си състояние с объркването на хормоналния баланс в организма.

5 Важни правила за отслабване

За отслабване и за пълноценен и спокоен сън трябва да спазвате няколко важни правила:

1. Спете достатъчно

Лягайте си не по-късно от 23 часа и спете 7-8 часа. Така ще се радвате на красива фигура, добро здраве и жизненост. Когато сме се наспали добре, тялото ни работи по-ефективно през деня и гори повече калории дори и да не спортуваме. Липсата на сън прави мастните клетки по-малко чувствителни към инсулин, а това води до затлъстяване.

2. Изгасете електрическите устройства

Преди сън изгасете всички електрически устройства в стаята - телевизора, компютъра, телефони, таблети, рутер и др. Според изследователи от Манчестърския университет синята светлина, която се излъчва от таблети и смартфони, нарушава производството на мелатонин в организма ни, а това може да доведе до нарушаване на обмяната на веществата.

3. Спете на тъмно

Дръпнете завесите или щорите, ако през прозореца ви влиза светлина. Когато сме на тъмно, тялото ни произвежда повече от хормона мелатонин, а той е много важен за организма ни. Този хормон помага за изгарянето на повече калории.

4. Яжте протеини преди лягане

Изпиването на един протеинов шейк преди лягане дава по-висок разход на енергия след като заспите и на следващата сутрин.

5. Проветрете спалнята си преди сън

Свежият въздух ще допринесе за по-спокоен сън, а по-ниските температури - за изгарянето на повече калории, защото тялото ни изразходва енергия, за да се стопли.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА