za-poveche-samochuvstvie-kak-da-otslabna-hristina

ЗА ПОВЕЧЕ САМОЧУВСТВИЕ

Как да се справим с целулита?

Целулитът е един от най-честите козметични проблеми, с които се сблъскват много жени. Той се характеризира с неравномерно разпределение на мастната тъкан под кожата и може да се появи на различни части на тялото, като най-често засегнати са бедрата, ханша, корема и ръцете.

На първо място, трябва да знаете, че целулитът не е опасен за здравето, но все пак може да намали самочувствието и увереността на жените. Ето защо трябва да се грижите за кожата си редовно и да използвате само качествени антицелулитни продукти.

Антицелулитните продукти могат да бъдат разделени на няколко основни групи:

♦ Антицелулитни кремове и гелове - това са най-популярните и лесно достъпни продукти за борба с целулита. Те се нанасят върху проблемните зони с лек масаж и обикновено имат охлаждащ или загряващ ефект. Те съдържат различни активни съставки, които имат за цел да подобрят кръвообращението, да стимулират лимфния дренаж, да изгладят и стегнат кожата и да предотвратят натрупването на мазнини.

♦ Антицелулитни серуми - това са по-концентрирани продукти, които проникват дълбоко в кожата и имат много силен ефект. Те обикновено се използват преди или след антицелулитен крем или гел.

♦ Антицелулитни масла - това са продукти, които имат по-мазна текстура и обикновено се използват за масаж на проблемните зони. Те помагат за подобряване на еластичността и хидратацията на кожата, както и за разграждане на мастните депа. Те често съдържат етерични масла, които имат ароматерапевтичен и релаксиращ ефект.

♦ Антицелулитни пилинги и скрабове - това са продукти, които имат за цел да отстранят мъртвите клетки от повърхността на кожата и да подобрят нейната текстура. Те съдържат абразивни частици, които масажират кожата и стимулират кръвообращението. Те могат да бъдат използвани преди или след антицелулитен крем или гел, за да подсилят неговия ефект.

Ето кои са и най-популярните съставки, съдържащи се в антицелулитните продукти, които успешно се борят с целулита:

Кофеин - това е една от най-използваните съставки в антицелулитните продукти, тъй като има мощен липолитичен ефект, т.е. стимулира разграждането на мастните клетки. Кофеинът подобрява кръвообращението и лимфния дренаж, което помага за отстраняване на токсините и излишната течност от тъканите.

Препоръчваме ви да пробвате страхотния антицелулитен стягащ крем с кофеин и ананас.

Благодарение на активните му съставки, той действа стягащо за кожата и помага да се преборите със целулита. Освен това възвръща обичайния тонус, ускорява обмяната на веществата и активно работи за стегната и гладка кожа. Бори се с "твърдия" целулит, изглажда стриите и помага за предотвратяване на повторната им поява.

Гуарана - тя има подобен ефект на кофеина, който обаче е още по-силен и по-продължителен. Тя помага за разграждане на мазнините, за подобряване на микроциркулацията и за стимулиране на обмяната на веществата.

Антицелулитният крем с гуарана и кофеин е продукт, който ефективно се бори с портокаловата кожа. Спомага за усилване на кръвообращението в проблемните зони, както и по-добрата обмяна на веществата.

Черен пипер - това е подправка, която има силно термогенно действие, т.е. повишава температурата на тялото и ускорява метаболизма. Така той стимулира изгарянето на мазнини и намалява образуването на нови мастни депа. Черният пипер съдържа и пиперин - алкалоид, който подобрява усвояването на други активни съставки и има противовъзпалителен ефект.

Един от най-ефективните продукти е именно антицелулитният крем с черен пипер, който подобрява текстурата на кожата и я прави по-гладка, по-стегната и много по-красива. Той е специално създаден да действа в дълбочина и е подходящ за всички типове кожа.

Канела – тази страхотна съставка подобрява кръвообращението и лимфния дренаж, което помага за отстраняване на токсините и излишната течност от тъканите. Канелата има и антиоксидантно и антисептично действие, което предпазва кожата от стареене и инфекции.

Препоръчваме ви да изберете антицелулитен крем с канела, който има изключително голям ефект при редовна употреба. Тази страхотна съставка в крема стимулира процеса на изгаряне на мастните клетки. Ефективно се бори с упоритият, дълбок целулит, в същото време спомага за  стягане на талията, краката и бедрата. Има загряващ кожата ефект, който осигурява по-добри резултати.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА