da piem voda

ЗАЩО ДА ПИЕМ ПОВЕЧЕ ВОДА

Колко вода трябва да пием

Няма универсален отговор. Смята се, че минималното количество е 1,5 - 2 литра на ден. Количеството вода, която трябва да изпиваме дневно зависи от килограмите ни, начина ни на живот, колко активни сме, спортуваме ли, пушим ли и др. 

Според някои специалисти - на килограм телесно тегло трябва да се консумират около 28 мл вода, а за активни спортисти - около 44-46 мл.

Пийте повече вода, когато...

Спортувате - пийте повече вода! Водата се пие по време на спортуване, а не след това. Трябва да е със стайна температура и на малки глътки.

Грешно е веднага след приключване на тренировка да се пие студена вода или бира. Така се натоварват бъбреците и сърцето.

С настъпването на летния сезон нуждите на тялото ни от вода нарастват значително. В жегите трябва да приемаме поне 1 чаша вода над дневния прием.

Специалистите съветват по-тежките хора да пият допълнително по чаша вода на всеки десет килограма отгоре. Пушачите се нуждаят от допълнително количество вода.

Отслабвайте с вода

Водата играе важна роля за отслабването.

Тя служи за тонизиране на мускулите и кожата и повишаване на метаболизма на мазнините.

От друга страна, дехидратацията води до излишък на мазнините в тялото, нисък мускулен тонус, повишава токсичността на организма и задържането на вода.

За здравословно отслабване и намаляване на целулита е необходим повишен прием на вода, подходяща диета, масажи и двигателен режим.

Диетолозите ни съветват да изпиваме чаша топла вода сутрин след събуждане. Опитайте.

ВИЖТЕ ОЩЕ СТАТИИ

ДИЕТА ЗА КОРЕМРЕВОЛЮЦИОННА СИСТЕМА ЗА ОТСЛАБВАНЕ
12 ХРАНИ ЗА ПЛОСЪК КОРЕММЕТАБОЛИТНА ДИЕТА